Meyve İlaçlama

Meyve Ağaçlarına Ne Zaman İlaçlama Yapılmalı
Uykuda: Uykuda İlaçlama
Uykuda olan mevsimde ağaç büyümez ve bahara kadar enerji tasarrufu yapar. Dahası, ağaç yapraklarını dökmüş ve mevsim için tüm meyvelerini vermiştir. Ancak, zararlılar ve hastalık organizmaları da bu dönemde kış uykusuna yatar (veya kışı bekler). Kış veya ilkbahar başlarında, zararlıları boğmak için bahçe yağı (uykuda olan yağ olarak da bilinir) kullanabilirsiniz. Ancak, püskürtme yaptığınızda havanın ilaçalama şartlarına uygun olması gerekmektedir, aksi takdirde ağaca zarar verebilirsiniz.
Tomurcuk Patlamasından Önce İlaçlama
Tomurcuk patlamasından ve yapraklar açılmadan önce mantar öldürücü bir sprey sıkabilirsiniz. Aslında, tomurcuk patlaması şişmiş olan tomurcuğun açılıp yaprakların veya yeşil dokunun çıkmasıdır. Ancak spreyi sıktığınızda sıcaklığın 60 derece F (15 C) civarında olduğundan emin olun. Ayrıca doğal kükürt bazlı mantar öldürücü sprey veya kimyasal sprey kullanabilirsiniz. Ancak etkili olması için iki kez sıkın. İlk olarak, çiçek tomurcukları gelişmeye başladığında, yaklaşık 10 ila 14 gün bekleyin ve tekrar sıkın. Son olarak, ağacı tamamen sıktığınızdan emin olun.
Çiçeklenme Zamanı İlaçlama
Genel olarak çiçekler açtığında ve çiçek açtığında, çiçeklere ve dolayısıyla meyveye zarar verebileceğinden ilaçlama yapmak iyi bir fikir değildir. Ancak bu dönemde, ateş yanıklığı ve Avrupa Elma Testere Sineği gibi bazı zararlılar ve hastalıklar da ağacı enfekte edebilir. Bu nedenle çoğu zararlı ve hastalık için tam çiçeklenmeden önce veya hemen sonra ilaçlama yapmanızı öneririz. Ancak ateş yanıklığı için, çiçeklenme sırasında bir Copper Octanoate, Double Nickle veya Blossom Protect ilaçlayabilirsiniz.
Yaprak Dökümünden Sonra Kombinasyon
İlaçlama
Yaprakların çoğu düştükten sonra, böceklere ve diğer hastalıklara karşı tekrar ilaçlama yapabilirsiniz. Aslında, neyi kontrol ettiğinize ve hangi spreyi kullandığınıza bağlı olarak yaz boyunca hasat zamanına kadar ilaçlama yapabilirsiniz. Örneğin, elma kurdu için, ilk yapraklar düştükten 2 hafta sonra ikinci kez ilaçlama yapmalısınız. Sonra tekrar yaz ortasında.